Sporten

Trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut

FysioFitness is een vorm van fitness met begeleiding van een fysiotherapeut. Veel mensen denken dat trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut alleen nodig is wanneer er medische klachten zijn waaraan gewerkt moet worden. Voor mensen met bepaalde klachten is dit inderdaad uiterst zinvol. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen met rug- en nekklachten of een chronische aandoening. Specifieke training hiervoor zal leiden tot vermindering van klachten en risico op terugval. Echter, ook als er nog geen klachten zijn is het belangrijk om te zorgen dat dit zo blijft.

Fysiotherapeuten zijn dé specialisten op het gebied van het bewegingsapparaat. Onze fysiotherapeuten hebben zeer uitgebreide kennis en inzicht in het functioneren van de spieren en gewrichten. Deze kennis is van essentieel belang tijdens het trainen, zowel ter voorkoming van klachten als bij een bepaalde klacht of aandoening.

Intake FysioFitness

Tijdens onze intake wordt uw persoonlijke gezondheidssituatie in kaart gebracht, door onder andere het afnemen van fysieke testen en het uitvoeren van metingen. Hierdoor is de fysiotherapeut in staat een passend, maar vooral ook medisch onderbouwd, trainingsschema voor u op te stellen. Gedurende de trainingen zelf zal de fysiotherapeut u gevraagd of ongevraagd adviseren en corrigeren bij het uitvoeren van bepaalde oefeningen. Het correct uitvoeren van de oefeningen is namelijk erg belangrijk. Hierdoor wordt er heel gericht aan uw persoonlijke doelstellingen gewerkt en worden blessures voorkomen.

Trainingsprogramma FysioFitness bij Fysiotherapie MTC

Uw trainingsprogramma kan bestaan uit cardio, gecombineerd met kracht en lenigheidsoefeningen. Uw algemene conditie traint u op cardio trainingsapparatuur zoals de hometrainer, loopband, crosstrainer of roeiapparaat. Verder kan op verschillende manieren de lokale spierkracht getraind worden. Dit kan zowel op de krachtapparatuur zoals de pulley en de losse dumbells, als ook middels grondoefeningen op de mat.

Aan het einde van ieder FysioFitness uur wordt er afgesloten met een buikspierkwartiertje begeleid door een fysiotherapeut.

Op welke momenten u bij ons terecht kunt voor deelname aan de FysioFitness, vindt u terug op het sportrooster.

Pilates - Ground Control

Pilates – Ground Control is een fitness methode voor het hele lichaam.
Het legt de nadruk op de juiste balans tussen kracht, souplesse en een correcte ademhaling. Pilates is een ‘Body & Mind’ methode, wat betekent dat de geest een actieve rol inneemt bij het uitoefenen van de bewegingen. De oefeningen voor de buik, de onderrug, het bekken en de bilspieren worden met veel concentratie uitgevoerd. Hierdoor wordt de wervelkolom in zijn totaliteit gestabiliseerd. Het is een effectieve oefenmethode met een combinatie van lenigheid, stabiliteit en spierbeheersing. Een goede manier ter preventie en herstel van rug– en bekken klachten.

Pilates - Ground Control is geschikt voor iedereen!

Pilates is toegankelijk voor iedereen; jong of op leeftijd, met een sportief of zittend leven.

De belangrijke principes van Pilates – Ground Control zijn:

  • Door het geconcentreerd uitvoeren van de oefeningen wordt het lichaamsbewustzijn verhoogd.
  • Met behulp van vloeiende bewegingen leert u uw diepe buik- en rugspieren goed te controleren.
  • Rugklachten worden voorkomen door een verbeterde ondersteuning van de wervelkolom.
  • Pilates bevordert een bewustere ademhaling en een betere doorbloeding van het lichaam.
  • De oefeningen bevorderen een slanke spieropbouw aan uw taille, buik, heupen, billen en benen.
  • Uw gewrichten worden soepeler en uw spieren worden sterker. Hierdoor zit en loopt u rechter en beweegt u zich gracieuzer.

Pilates lessen

De Pilateslessen worden in kleine groepen gegeven. Op deze manier krijgt iedereen voldoende persoonlijke aandacht. Alle oefeningen kunnen worden aangepast aan het niveau van de beoefenaar. De Pilates lessen worden gegeven door een ervaren fysiotherapeut. De lesuren kunt u terugvinden op het sportrooster.

Circuittraining

Tijdens de circuittraining worden, onder begeleiding van een fysiotherapeut, verschillende oefeningen gedaan op gemakkelijk in te stellen fitnessapparaten, met gewichtjes, steps, grondoefeningen, trampoline etc.

In korte oefensessies wordt door iedereen zelf de mate van trainingsintensiteit bepaald. Op deze manier traint u op uw eigen niveau aan uw conditie en spierkracht. Dit maakt de training uitermate geschikt voor jong en oud!

De circuittrainingsuren kunt u terugvinden op het sportrooster.

Indien u meer informatie wilt over onze sportprogramma’s kunt u dit via email www.info@fysio-lopik.nl of info@fysio-schoonhoven.nl opvragen. Wij zullen u dan de betreffende informatie toesturen.

Wanneer u zich wilt aanmelden voor één van onze sportprogramma’s kunt u het aangevraagde inschrijfformulier via email of onze receptie inleveren,  waarna wij een intake zullen inplannen.