Algemene Fysiotherapie

Specialist in het bewegen

 

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt en het lichaam even niet meewerkt. Degene die daar alles vanaf weet, is de fysiotherapeut. Bij de fysiotherapeut kunt u terecht voor de behandeling van uw klachten en om (ergere) klachten te voorkomen.

 

Wanneer gaat u naar de fysiotherapeut?

Bij klachten die te maken hebben met bewegen gaat u naar de fysiotherapeut. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten als gevolg van een ongeval of ziekte, een verkeerde beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse activiteiten kunt voortzetten. Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten of weer aan het werk. U leert hoe u door te bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

Hoe gaat Fysiotherapie MTC te werk?

 

U komt bij ons onder behandeling via uw huisarts, een specialist of door zelf contact met ons op te nemen (DTF – directe toegankelijkheid fysiotherapie). Bij uw eerste bezoek wordt middels een aantal vragen en een lichamelijk onderzoek een beeld gevormd van uw klachten. Hierna wordt samen met u een behandelplan opgesteld. Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de oorzaak en ernst van de klacht.

 

Specialisaties binnen de fysiotherapie

De algemeen fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Hij of zij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. Daarnaast kunnen fysiotherapeuten zich specialiseren.

Bij Fysiotherapie MTC hebben wij verschillende specialisaties zoals:

Wij zijn aangesloten bij verschillende zorgnetwerken. De bij deze netwerken aangesloten fysiotherapeuten worden geschoold en delen kennis over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot hun specialisatie.