Beweegprogramma Leefstijl

Overgewicht

Overgewicht kan veel gezondheidsklachten tot gevolg hebben. Het is een groeiend probleem en kan leiden tot diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten etc. Door het overgewicht kan men moeilijker bewegen. Dit belemmert vervolgens het verhogen van het activiteitenniveau. Het is goed om deze vicieuze cirkel te doorbreken. Wanneer het gewicht vermindert, gaat het bewegen makkelijker en voelt men zich fitter en beter in zijn vel.

Heeft u al veel diëten geprobeerd en heeft u last van het jojo-effect? Bent u gemotiveerd om aan uw leefstijl te werken (beweging en voeding) en is er medisch sprake van overgewicht? Dan is het beweegprogramma Fit Afvallen wellicht iets voor u.

Beweegprogramma Fit Afvallen door Fysiotherapie MTC

Binnen dit beweegprogramma draait het om het vinden van de juiste balans tussen bewegen en gezonde voeding. Tijdens het beweegprogramma wordt daarom intensief samengewerkt met de diëtist. U krijgt individuele begeleiding en advisering door een diëtist, voor een gezond en verantwoord, maar ook haalbaar eetpatroon.

Het beweegprogramma Fit Afvallen heeft een tijdstraject van 14 weken, waarin er gedurende 12 weken 2x per week getraind wordt. In deze periode heeft u ook afspraken bij de diëtist. Na afloop van dit beweegprogramma is er de mogelijkheid door te stromen naar onze FysioFitness of kunt u een andere passende beweegvorm kiezen.

Vraag ons of u op basis van medische indicatie in aanmerking komt voor vergoeding van dit beweegprogramma.