Hart- en vaatziekten

Welke hart- en vaatziekten kennen we?

Er zijn vele soorten hart- en vaatziekten. Hartziekten zoals bijvoorbeeld een hartinfarct, een hartklepaandoening, hartspierziekten, hartritmestoornissen of aangeboren hartafwijkingen. Vaatziekten zoals bijvoorbeeld slagaderverkalking, vernauwing van halsslagader of beenslagader en verwijding of uitstulpingen van slagaders. Een gezonde leefstijl is heel belangrijk ter voorkoming van hart- en vaatziekten. Meer informatie over hart- en vaatziekten kunt u vinden op de website www.hartstichting.nl

Risicofactoren hart- en vaatziekten

Er is veel wat u zelf kunt doen om het risico op hart- en vaatziekten te verlagen. Een gezond leefpatroon, juiste voeding en voldoende beweging helpen uw hart en vaten gezond te houden.

De belangrijkste risicofactoren voor hart- en vaatziekten zijn roken, een hoog cholesterol, hoge bloeddruk, overgewicht, stress, erfelijkheid en diabetes.

Behandeling bij hart- en vaatziekten door Fysiotherapie MTC

Bij Fysiotherapie MTC kunt u terecht voor revalidatie en training als u hart- en vaatproblemen hebt (gehad). Voldoende bewegen houdt uw hart gezond, uw bloedvaten in conditie en verlaagt uw bloeddruk.  30 minuten beweging per dag maakt al veel verschil!

Heeft u een hartinfarct gehad of een bypassoperatie, dotteringreep, PCI of hartklepoperatie ondergaan? Fysiotherapie MTC heeft een revalidatieprogramma waarbij u samen met onze gespecialiseerde fysiotherapeut leert om gezond en verantwoord te bewegen.