Uw eerste afspraak

Met één telefoontje heeft u uw eerste afspraak gemaakt!

U kunt bij ons terecht voor alle klachten rondom houding en beweging, zowel voor revalidatie als ter preventie.

Wanneer u ons belt, zorgen wij voor het inplannen van uw eerste afspraak. U wordt gevraagd een korte uitleg van uw klachten te geven, zodat wij u bij de fysiotherapeut met de juiste specialisatie kunnen inplannen. Mochten onze telefoonlijnen bezet zijn, wordt u doorgeschakeld naar de voicemail. U kunt uw naam en telefoonnummer inspreken op de voicemail,  waarna u zo spoedig mogelijk wordt teruggebeld.

 

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie

Sinds 2006 kunt u via de DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie) onder behandeling komen bij de fysiotherapeut. Dit betekent dat u geen verwijzing nodig hebt en dat u rechtstreeks een afspraak bij ons kunt maken. Er zijn een aantal uitzonderingen waarbij u wel een verwijzing nodig hebt van de specialist of huisarts. Onze fysiotherapeuten zullen u, indien van toepassing hierover informeren.

Uw eerste bezoek

Tijdens de eerste afspraak  vertelt u onze fysiotherapeut wat uw klachten zijn en vindt het fysiotherapeutisch onderzoek plaats. Wij maken tevens gebruik van meetinstrumenten zoals vragenlijsten en/of korte fysieke testen. Op basis hiervan wordt een beeld gevormd van uw klachten en wordt het behandelplan in overleg met u opgesteld. Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de oorzaak en ernst van de klacht.

Dit neemt u mee naar uw eerste afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk bij uw eerste afspraak het volgende mee te nemen:

  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Een badlaken i.v.m. hygiëne
  • De eventuele verwijzing of brief van uw huisarts of specialist