Fysiotherapie chronische aandoeningen

Fysiotherapie Chronische aandoeningen in Lopik en Schoonhoven

Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving met een chronische aandoening. Deze aandoeningen kunnen helaas niet genezen worden, maar hebben wel grote invloed op de kwaliteit van leven.

Veel voorkomende chronische aandoeningen zijn:

  1. Longaandoeningen (COPD / Astma)
  2. Diabetes Mellitus
  3. Artrose
  4. Hart- en vaatziekten

U kunt meer informatie over bovengenoemde chronische aandoeningen vinden door erop te klikken.

Ook rugklachten, RA (reumatoïde artritis) en verschillende soorten van kanker kunnen gerekend worden onder de chronische aandoeningen.

 

Bewegen met een chronische aandoening

Het hebben van een chronische aandoening is heel vervelend, maar nog veel vervelender is het wanneer u bepaalde activiteiten in het dagelijks leven niet meer kunt uitvoeren; zoals bijvoorbeeld werken of sporten, maar ook het lopen naar de brievenbus, traplopen of het opstaan uit een stoel. Ook wanneer u een chronische ziekte heeft is het heel belangrijk om genoeg te bewegen. Beweging zorgt ervoor dat u langer fit en sterk blijft. Meer bewegen kan er toe bijdragen dat de klachten niet verder toenemen.

Behandeling van mensen met een chronische ziekte door Fysiotherapie MTC

Onze praktijk richt zich speciaal op chronische zieken. Samen met u wordt gekeken waar op dat moment de grootste problemen in het dagelijks leven liggen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeut doet verschillende metingen en testen, waarna in overleg met u persoonlijke doelstellingen worden opgesteld voor een bepaalde trainingsperiode.

Tevens wordt samen met u gekeken op welke manier u zelf in uw dagelijkse leven aan voldoende beweging kunt komen. Aan het einde van de trainingsperiode worden de metingen opnieuw afgenomen en wordt met u besproken of u uw persoonlijke doelstellingen hebt behaald en of u er op een zelfstandige manier mee aan de slag kan.