Spierletsel bovenrug

Spieren bovenrug

De bovenrug begint bij de het onderste gedeelte van de nek tot aan de onderrug. Er lopen lange spieren direct langs de wervelkolom naar beneden. Daarnaast lopen er spieren over de breedte van de rug. De spieren van de rug zijn vooral bedoeld voor statische belasting ofwel houdingen. Diverse spieren zitten vast aan de bovenarm, waarmee zij de schoudergordel aansturen. Krachten worden op deze manier uitgevoerd en overgedragen.

Spierletsel bovenrug

Het scheuren of verrekken van de rugspieren komt voor bij extreme rek van de spieren of bij overmatig zware belasting in een verkeerde houding. Dit zie je nog wel eens bij bodybuilders. De spieren waarbij dit optreedt zijn vooral de spieren die van de rug naar de arm toe lopen of de tussenribspieren. Daarnaast kun je afweerspanningsklachten hebben van de bovenrugspieren door bijvoorbeeld stress, een verkeerde houding of een wervelkolom probleem. Hierdoor voelt de bovenrug stijf en pijnlijk aan en kun je last krijgen van bijvoorbeeld je nek en/of schouder.

Behandeling spierletsel bovenrug door Fysiotherapie MTC

De fysiotherapeut van Fysiotherapie MTC helpt bij het herstel van spierletsel in de bovenrug door specifieke rugoefeningen te doen. Dit om de doorbloeding van de bovenrugspieren te vergroten zodat het herstel wordt aangezet. Daarnaast kan de fysiotherapeut Dry Needling toepassen bij de behandeling van (chronische) spierklachten in de bovenrug. Door toepassing van deze therapie, waarbij gebruik gemaakt worden van dunne acupunctuurnaalden, kunnen verhardingen in spieren effectief en snel worden verholpen.