Echografie Lopik en Schoonhoven

Echografie bij Fysiotherapie MTC Lopik en Schoonhoven

Fysiotherapie MTC Lopik en Schoonhoven beschikt sinds 2021 over een echografie apparaat. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten Joep van Poppel en Aron Schinkel zijn opgeleid in het maken en beoordelen van echografiebeelden.

Echografie kan binnen de fysiotherapie naast het reguliere onderzoek en de screening van patiënten, worden toegepast als aanvullend onderzoek. Door echografie kunnen twijfels worden weggenomen en vermoedens worden bevestigd. Dit geeft meer inzicht in de klacht voor zowel de patiënt als de fysiotherapeut. Hierdoor kan er een betere inschatting gemaakt worden betreft het beloop van de klachten en er kan een gerichter behandelplan worden opgesteld.

Hoe werkt echografie bij Fysiotherapie MTC Lopik en Schoonhoven?

Echografie is een beeldvormend onderzoek waarbij weefsel, zoals pezen, spieren, slijmbeurzen en oppervlakkige gewrichten in beeld gebracht worden door geluidsgolven. De geluidsgolven worden opgevangen via een echokop. De gespecialiseerde fysiotherapeut van Fysiotherapie MTC Lopik en Schoonhoven plaatst de echokop met gel op uw huid in de regio waar u klachten heeft. Op het scherm naast u, wordt het weefsel van het onderzochte gebied in (zwart/wit) beeld gebracht. Het onderzoek duurt maximaal een half uur. De behandeling doet geen pijn en is niet schadelijk voor uw lichaam. De fysiotherapeut bespreekt direct de uitslag van het onderzoek met u. Zo kan er samen met u een behandelplan worden opgesteld.