FysioFitness

Trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut

FysioFitness is een vorm van fitness met begeleiding van een fysiotherapeut. Veel mensen denken dat trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut alleen nodig is wanneer er medische klachten zijn waaraan gewerkt moet worden. Voor mensen met bepaalde klachten is dit inderdaad uiterst zinvol. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen met rug- en nekklachten of een chronische aandoening. Specifieke training hiervoor zal leiden tot vermindering van klachten en risico op terugval.

Echter, ook als er nog geen klachten zijn is het belangrijk om te zorgen dat dit zo blijft. Op onze locatie in Lopik kunt u vrij sporten op de daarvoor beschikbare sportmomenten, zowel overdag als ‘s-avonds. U kunt hiervoor een sportabonnement bij ons afsluiten.

Fysiotherapeuten zijn dé specialisten op het gebied van het bewegingsapparaat. Onze fysiotherapeuten hebben zeer uitgebreide kennis en inzicht in het functioneren van de spieren en gewrichten. Deze kennis is van essentieel belang tijdens het trainen, zowel ter voorkoming van klachten als bij een bepaalde klacht of aandoening.

Intake FysioFitness

Indien u vanuit een behandeling besluit bij ons te komen sporten, hebben wij uw gezondheidssituatie al in kaart gebracht en kunt u zonder verdere intake deelnemen aan onze vrije sportmomenten.

Zo niet, zullen wij altijd eerst een intake plannen. Tijdens deze intake wordt uw persoonlijke gezondheidssituatie in kaart gebracht, door onder andere het afnemen van fysieke testen en het uitvoeren van metingen. Hierdoor is de fysiotherapeut in staat een passend, maar vooral ook een medisch onderbouwd trainingsschema voor u op te stellen. Gedurende de trainingen zelf zal de fysiotherapeut u gevraagd of ongevraagd adviseren en corrigeren bij het uitvoeren van bepaalde oefeningen. Het correct uitvoeren van de oefeningen is namelijk erg belangrijk. Hierdoor wordt er heel gericht aan uw persoonlijke doelstellingen gewerkt en worden blessures voorkomen.

Trainingsprogramma FysioFitness bij Fysiotherapie MTC

Uw trainingsprogramma kan bestaan uit cardio, gecombineerd met kracht en lenigheidsoefeningen. Uw algemene conditie traint u op cardio trainingsapparatuur zoals de hometrainer, loopband, crosstrainer of roeiapparaat. Verder kan op verschillende manieren de lokale spierkracht getraind worden. Dit kan zowel op de krachtapparatuur zoals de pulley en de losse dumbells, als ook middels grondoefeningen op de mat.

Aan het einde van ieder FysioFitness uur wordt er afgesloten met een gezamenlijk kwartiertje (buikspieren, rugspieren, etc.) begeleid door een fysiotherapeut. U kunt hier vrijblijvend aan deelnemen.