Beweegprogramma Diabetes Mellitus

Vitaal met Diabetes Mellitus

Vitaal met Diabetes is een beweegprogramma in combinatie met voedingsadviezen en voorlichting voor patiënten met Diabetes Mellitus. Regelmatig bewegen heeft positieve effecten op de gezondheid, zoals bloeddruk en cholesterol. Tevens heeft het ook een positief effect op de bloedglucosespiegel. Om deze reden is bewegen een belangrijk onderdeel in de behandeling van diabetes patiënten. Bij mensen die regelmatig bewegen verbetert de werking van insuline en daarmee de bloedsuikerspiegel.

Beweegprogramma Diabetes Mellitus door Fysiotherapie MTC

Veel diabetespatiënten hebben nog weinig ervaring met training. Speciaal voor deze groep is dit beweegprogramma ontwikkeld. De doelstelling van het programma is: leren en ervaren dat training een positief effect heeft op lichaam en geest.

Diabetes en voeding

Diabetes Mellitus en voeding zijn twee zaken die niet van elkaar te scheiden zijn. Een goede voeding vormt namelijk een belangrijk onderdeel van de behandeling van uw diabetes. Het uitgangspunt is een gezonde, gevarieerde voeding waar extra aandacht besteed wordt aan de koolhydraten, vetten en het goed verdelen van de voeding. Een goed lichaamsgewicht is belangrijk. Het verlies van enkele kilo’s kan het bloedglucosegehalte al verbeteren. Daarom wordt u tijdens dit programma ook individueel begeleid door een diëtiste.